בין הגלים לשקט הנפשי: מדוע קייטנת גלישה של קיץ 2026 חשובות יותר מאי פעם ?
בשעות הבוקר המוקדמות של קיץ תל אביבי רגיל, חוף הצוק נראה כמו תמונה מוכרת של קיץ ישראלי. האור עדיין רך, הרוח הקלה מגיעה מן הים, והגלים מתחילים להסתדר בקווים עדינים לכיוון החוף. על החול עומדת קבוצת ילדים עם גלשני לימוד גדולים וצבעוניים. חלקם מתרגשים, חלקם קצת חוששים, ורובם מביטים אל הים בעיניים סקרניות. בעוד דקות ספורות הם ייכנסו למים לשיעור הראשון שלהם במסגרת קייטנת גלישה. עבור חלקם זו תהיה הפעם הראשונה שהם יעמדו על גלשן. עבור אחרים זו כבר חזרה למקום שמרגיש להם כמו בית אחרי חויות טובות ובונות בקייטנות קודמות או חוגי גלישה.
מי שמוביל את ההגולשים האלו הוא יואב בילו, מדריך גלישת גלים ותיק שמקדיש את חייו לים ולהדרכה. כבר עשרות שנים שהוא מלמד ילדים ובני נוער לגלוש, אבל לדבריו בשנתיים האחרונות קיבל המקצוע שלו משמעות נוספת. המציאות בישראל השתנתה, והילדים שחוזרים היום לחופי הים מגיעים עם מטען רגשי שונה מזה שהיה בעבר. הם גדלו בתקופה של מלחמות, מתח ביטחוני, אזעקות וחדשות בלתי פוסקות. במקביל, כמו ילדים בכל העולם, גם הם חיים בתוך מציאות שבה המסכים נמצאים בכל מקום. הטלפון הנייד, משחקי המחשב והרשתות החברתיות הפכו לחלק גדול מהיום שלהם.

בתוך המציאות הזו, הים מציע משהו אחר לגמרי. הוא מציע מרחב פתוח, טבעי ופשוט. הוא מציע תנועה, חופש ושקט. בילו מספר כי פעמים רבות הילדים שמגיעים לקייטנות הגלישה בתחילת הקיץ נראים מעט מתוחים או סגורים. אבל אחרי זמן קצר במים, משהו משתנה. הגוף נרגע, הנשימה מסתדרת והחיוך חוזר לפנים. לדבריו, הים יודע לעשות דברים שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר.
בשנים האחרונות הפכו קייטנות הגלישה לאחת הפעילויות המבוקשות ביותר בקיץ. יותר ויותר הורים מחפשים עבור הילדים שלהם פעילות שתוציא אותם מהבית ומהמסכים ותכניס אותם אל עולם אמיתי של תנועה, טבע וחברה. קייטנת גלישה משלבת פעילות גופנית אינטנסיבית עם חוויית טבע ייחודית. בניגוד לפעילויות רבות שמתקיימות בתוך מבנים סגורים, כאן הילדים נמצאים שעות ארוכות באוויר הפתוח, מול הים, בתוך סביבה שמשתנה כל הזמן.

למרות זאת, גלישת גלים היא הרבה יותר מספורט. היא סוג של בית ספר קטן לחיים. מי שמנסה לגלוש מגלה מהר מאוד שאין קיצורי דרך. הים לא תמיד נותן את התנאים המושלמים. לפעמים הגלים קטנים, לפעמים הם גדולים מדי, ולפעמים צריך פשוט לחכות. הסבלנות הזו היא חלק בלתי נפרד מהחוויה. ילד שנכנס למים עם גלשן לומד מהר מאוד שאם הוא נופל הוא פשוט קם ומנסה שוב. הנפילות הן חלק טבעי מהדרך. דווקא הרגעים האלה, שבהם הילד קם אחרי כישלון ומנסה שוב, הם רגעי הלמידה האמיתיים.
בכל קייטנת גלישה יש רגע אחד שמרגש במיוחד. זה הרגע שבו ילד מצליח לעמוד בפעם הראשונה על גלשן. עד אותו רגע הוא בדרך כלל נפל כמה פעמים, פספס גלים ואולי אפילו חשב לוותר. ואז מגיע גל טוב. המדריך נותן דחיפה קטנה, הילד קם על הגלשן, והגל מתחיל לשאת אותו לכיוון החוף. החיוך שמופיע על הפנים שלו ברגע הזה הוא משהו שקשה לשכוח. זו תחושה של הצלחה ושל גילוי עצמי. ילדים רבים יוצאים מהמים באותו רגע עם תחושה חדשה של ביטחון עצמי.
החוויה הזו מתחזקת דווקא בגלל הפשטות שלה. בזמן הגלישה אין הודעות טלפון, אין משחקי מחשב ואין רשתות חברתיות. הילד נמצא בתוך רגע אמיתי לחלוטין. הוא מרגיש את המים, שומע את הגלים ומתרכז בגוף שלו. עבור ילדים רבים זו חוויה נדירה בעידן שבו רוב הזמן הפנוי שלהם עובר דרך מסכים.
הורים רבים מספרים כי לאחר מספר ימים בקייטנת גלישה הם מבחינים בשינוי אצל הילדים. הם עייפים יותר בסוף היום, אך זו עייפות טובה שמגיעה מפעילות פיזית אמיתית. הם מדברים יותר על חברים חדשים שפגשו ועל חוויות שחוו במים. ובעיקר, הם פחות עסוקים במסכים ובאופן מפתיע מתעוררים מוקדם בחופש הגדול…
בילו מסביר כי מעבר ללימוד הגלישה עצמה, חשוב לו שהילדים ילמדו להבין את הים. במהלך הקייטנה הם לומדים לקרוא את תנאי הים, להבין היכן הגלים נשברים וכיצד מזהים זרמים. הידע הזה חשוב לא רק לגולשים אלא לכל מי שמבלה זמן בים. ילדים שמבינים את הסביבה הימית מרגישים בטוחים יותר ויכולים ליהנות ממנה בצורה אחראית יותר.
החיבור הזה לים ולסביבה הטבעית הוא אחד הערכים המרכזיים בקייטנות הגלישה. עבור ילדים שגדלים בעיר, הים הוא לעיתים המרחב הטבעי היחיד שהם פוגשים באופן קבוע. כאשר הם לומדים להתבונן בגלים, להבין את הרוח ולכבד את הכוח של הטבע, הם מפתחים מערכת יחסים חדשה עם הסביבה שלהם.
בקייטנות הגלישה של קאנטרי סרף, שמתקיימות בחוף הצוק בתל אביב והרצליה, מנסים לשלב בין הדרכה מקצועית לבין חוויה חינוכית רחבה יותר. בילו, שמדריך גלישת גלים מאז שנות התשעים, מביא איתו ניסיון של שנים בעבודה עם ילדים ובני נוער. לדבריו, אחד הדברים החשובים ביותר הוא ליצור סביבה שבה כל ילד מרגיש בנוח להתנסות ולהתקדם בקצב שלו.
לא כל ילד לומד לגלוש באותו קצב, וזה חלק מהיופי של התהליך. יש ילדים שתופסים גל כבר ביום הראשון, ויש כאלה שצריכים יותר זמן כדי להרגיש ביטחון במים. ההתקדמות ההדרגתית הזו מאפשרת לכל ילד למצוא את המקום שלו בתוך הקבוצה.
בשנים האחרונות ניכרת עלייה בביקוש לקייטנות גלישה בישראל. יותר ויותר משפחות מבינות כי פעילות קיץ אמיתית היא לא רק דרך להעביר את הזמן, אלא גם הזדמנות לפתח כישורים חשובים אצל הילדים. גלישת גלים מחזקת את הגוף, משפרת את הקואורדינציה ומפתחת יכולת ריכוז. אבל מעבר לכך, היא גם מחזקת את הנפש.
הים מלמד ענווה. הוא מזכיר לנו שאנחנו חלק ממערכת גדולה יותר. כאשר ילד יושב על הגלשן ומחכה לגל, הוא לומד להקשיב לסביבה שלו. הוא לומד להתבונן, להרגיש ולהגיב. אלו כישורים חשובים לא רק במים אלא גם בחיים, בחוף הצוק הרצליה גבול ת"א התנאים מושלמים ללימוד הדורות הבאים.
עבור ילדים רבים קייטנת גלישה הופכת לחוויה שהם זוכרים שנים. יש משהו בים שנשאר איתם. אולי זו תחושת החופש, אולי הרגע שבו הצליחו לעמוד על גלשן בפעם הראשונה, ואולי פשוט החברים שפגשו במים.
כאשר מסתכלים על קבוצת הילדים שיוצאת מן המים בסוף יום גלישה, אפשר לראות את ההבדל. הם עייפים, , ומדברים בהתרגשות על הגלים שתפסו. אלו רגעים פשוטים, אבל הם יוצרים זיכרונות חזקים.
בילו מאמין כי דווקא בתקופה הנוכחית חשוב לתת לילדים יותר חוויות כאלה. בעולם שבו הכל מהיר ומחובר למסכים, הים מציע קצב אחר. הוא דורש מאיתנו לעצור, להסתכל ולהרגיש.
כאשר שואלים אותו מה הופך קייטנת גלישה לפעילות כל כך משמעותית, הוא עונה בפשטות שהים עושה חלק גדול מהעבודה. המדריכים יכולים להסביר, להדגים ולעודד, אבל בסופו של דבר הגל הוא זה שמלמד.
הילד שתופס את הגל הראשון שלו מגלה משהו חדש על עצמו. הוא מגלה שהוא יכול להתמודד עם פחד קטן, לנסות שוב אחרי נפילה ולחוות הצלחה.
במציאות של השנים האחרונות, אלו שיעורים חשובים במיוחד.
לקראת קיץ 2026 נראה כי יותר ויותר הורים מחפשים בדיוק את החוויות האלה עבור הילדים שלהם. קייטנות גלישה מציעות שילוב נדיר של פעילות גופנית, טבע, למידה וחוויה חברתית. הן מחברות ילדים לעולם האמיתי שמחוץ למסך ומאפשרות להם לגלות את הים בדרך אישית ומרגשת.
עבור הילדים שעומדים בבוקר על החול בחוף הצוק עם גלשן ביד, זו רק תחילתה של הרפתקה קטנה. עבור חלקם היא תהפוך לאהבה גדולה שתלווה אותם שנים. עבור אחרים זו תהיה פשוט חוויה של קיץ אחד, מלא שמש, מים וחברים.
אבל עבור כולם, זה יהיה קיץ שבו הם פגשו את הים באמת.
למידע נוסף על קייטנות הגלישה של קאנטרי סרף לקיץ 2026 ניתן להיכנס ללינק :
https://countrysurf.co.il/shop/קייטנות-גלישה/קייטנת-גלישה-קיץ-מחזורי-בוקר/

